Friday, August 8, 2008

Atitudinea face diferenta!

Tocmai am terminat de vizionat spectacolul de deschidere a Jocurilor Olimpice si desi am ramas impresionata, simt in suflet o usoara tristete. Sunt convinsa ca multi de acasa si-au spus ( in sinea lor sau in gura mare) de ce nu se fac spectacole asa frumoase si la noi? Multi mai mult ca sigur au zis: '' uite bah ce tare e la astia bah, la noi in tara asta de kkt nu se face nimic frate...suntem o tara de nimic)...Trist.

E trist ca in loc sa construim sali de spectacole mai mari si mai moderne, construim mall-uri si carrefoururi, de parca nu avem asa ceva la fiecare 3 strazi.Ne plangem ca nu avem bani sa facem ce ne dorim , dar aruncam cu banii pe mallurile astea si pe nimicuri, pe cluburi extravagante unde masa e 400 de euro. Unii prefera sa arunce cu milioane de lei pe o noapte in "bambuuri" si "kristale" doar ca sa isi poata afisa ultimul pantof si ultima rochie. Astazi e de preferat sa se viziteze un club mai mult decat un muzeu, caci e mult mai fun si mai trendy. Museums out!

E trist ca vedem de 2-3 ani incoace aceleasi fete inodore, incolore ridicate la statut de vedete, ''artisti'' vezi Doamne, cand unele numai fetze de asa ceva nu au, nu prezinta nimic artistic in ele/ei. Pe primele pagini ale ziarelor se prezinta niste femei despuiate pe care multe fete din ziua de azi le-au luat ca model in viata. Se ignora sau se da in cap persoanelor care au ceva bun de spus. Elodia mai are un pic si ajunge erou national.Nu mai vad niciun clip sau melodie care sa imi trezeasca ceva frumos in suflet, nicio melodie care sa ma faca sa visez la altceva mai bun.Pe posturile de radio aud de 5 -6 luni de zile aceleasi piese obosite si expirate cand in afara piesele astea nu mai sunt difuzate demul.Lumea a uitat sa comunice.

Suntem si un popor care se plange mult, ca nu avem aia, ca de ce nu se intampla aia. Stagnam oameni buni, din toate punctele de vedere. Am ajuns sa credem ca asta-i tot, ca e suficient ce avem.Preferam sa dam cu pumnii unii in altii decat sa gasim solutii la toate problemele din jurul nostru.Suntem intr-o goana dupa bani si dupa castig cat mai rapid pentru ca am vazut la aia mai " mari" modul in care au reusit Toate traditiile noastre romanesti sunt inlocuite treptat de cele americanesti pentru ca iar...sunt mult mai cool. Alooo , suntem in EUROPA , nu in AMERICA!

E adevarat ca e greu sa mai vezi binele din jur cand esti bombardat de tampenia cotidiana, dar tine si de atitudinea noastra.Voi de ce credeti ca americanii sunt unde sunt( hai sa ii dam tot pe ei exemplu ca si-asa vrem sa fim ca ei).Pentru ca gandesc ca niste campioni iar noi gandim ca niste victime, niste victime ale sistemului in care traim.Ma uit la televizor cum se plang toti, politicieni, artisti, oameni de televizune dar nimeni nu pare sa faca nimic ca sa schimbe ceva. Suntem incapabili sa evoluam, sau cine vrea sa evolueze nu poate pentru ca sunt unii mai sus care se simt foarte comfortabil in starea asta de " bine". Nu stiu cui naiba i-ar pasa de ce am scris eu aici, dar simteam nevoia sa scriu toate astea pentru ca as vrea un viitor mai bun pentru tara asta si as vrea sa fac ceva bun pentru ea.Eu una am sa incerc sa fac.Atat.

10 comments:

Anonymous said...

Avem o tara frumoasa,nu stim s-o punem in valoare iar oamenii din ea nu o promoveaza si nici nu o dezvolta.

Anonymous said...

pai in primul rand..nu zicem vai ce frumos e la aia in Beijing...normal ca ceremonia de la jocurile olimpice a fost super deoarece au pregatit-o 4 ani..si e competitie importanta...noi nu avem de ce sa face astfel de ceremonii si spectacole..si oricum nimeni nu are cum invidia china..care e f poluata, comunista etc...
sii..e mult spus si suntem si europa..mai bn era in europa de est...oricum avem crestere economica buna ( de parca ar conta la ce mentalitate e aici soo nu o sa ne putem compara niciodata cu "vestul" care nu e salbatic de loc)

btw..conducatorii statului sunt injurati si criticati cand merita...si merita din plin cateodata

Alexa said...
This comment has been removed by the author.
Alexa said...

Sunt prea multe lucruri de discutat pe tema asta cu schimbatul lucrurilor la noi in tara.Avem o tara frumoasa dar nu stim sa avem grija de ea.Ma uit de cateva luni de zile la televizor si m-am saturat deja de ce vad, nu e nimic pozitiv la tv, toata lumea se plange ca nu merge nimic. daca am incerca sa gasim solutii si am inceta cu plansul in fata lumii intregi, ar fi muuult mai bine!...Sper sa fie mai bine in viitor!:)

Anonymous said...

Alexa!!! nu vei participa la MEGASTAR 3???:((

Anonymous said...

si eu sunt foarte dezamagita ca nu te vedem la megastar 3 :( desi sunt sigura ca ai planuri mari si motive intemeiate si proiecte in derulare care nu te lasa sa participi. mult succes. abia astept sa te vad mai des la tv si apoi mai mult in concerte si sa ai si un album scos pe piata. esti foarte frumoasa si talentanta!

Alexa said...

Am vazut ca ai fost la preselectie la Megastar. Cum a fost? Povesteste-ne si noua :)

You can call me Nick ! said...

God help us all...!!! Sal, este prima oara cand iti scriu; am sa fiu scurt.. Atata dreptate ai in tot ceea ce ai scris...!!! Alexa sti care-i problema in tara asta nula si filthy?? Prea multa lasitate, hotzie,nesimtire si mai ales prostie... I mean, incep sa cred ca era mult mai bine pe vremea raposatului...!! Nu am trait atunci, dar din ce mi-au spus ai mei, pot face miste diferente! Chiar daca nu prea aveau libertate... dar in skimb aveau ce manca, nu ca azi, ca pe unde mergi , aproape la orice colt de strada, vezi cate un muritor de foame... :( eu personal cand ii vad, ma intristez tot... in fine; Kiar nu stiu ce ar fi de facut pt noi... mai mult ca sigur God's mercy..!!! Succes in tot iti doresc!! Nick.

Alexa said...

@Alexa: A fost foarte interesanta preselectia megastar.O sa aveti parte si de momente funny.

@Mihaela: inca nu stiu sigur daca voi participa.Sunt prinsa momentan in niste proiecte de care veti auzi, proiect ce ma impiedica deocamdata sa iau o hotarare.

@Roxy: ma mai gandesc, nu sunt sigura suta la suta.

@you can call me nick!:tara noastra nu e chiar nula. Avem multe lucruri si oameni cu care ne putem mandri, din pacate media pune accent pe tot ce e mai prost zilele acestea , pentru audiente.

ursuletzul_po said...
This comment has been removed by the author.